10. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Korejská kimchi polevka je tradiční pokrm plný chuti a pikantního koření. Tato lahodná polevka obsahuje čerstvé kimchi, které dodává jídlu příjemně kyselou a ostrou chuť. V kombinaci s pikantními paprickami, česnekem a zázvorem vytváří tato polevka skvělou kombinaci chutí, která vás zahřeje. Přidejte do ní také kousky hovězího masa nebo tofu pro vyvážený a plnohodnotný oběd nebo večeři. S tímto receptem na korejskou kimchi polevku si připravte pořádnou dávku tradičních korejských ochutnávek!
Suroviny
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 200 g kimchi
- 1 mrkev
- 150 g tofu
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- hrst nasekaného koriandru
Postup
- Na pánvi si na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou šalotku a česnek.
- Přidáme na kousky nakrájenou mrkev a necháme chvilku restovat.
- Poté přidáme nasekané kimchi a orestujeme ho spolu s ostatními ingrediencemi.
- Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu.
- Do polévky přidáme nakrájené tofu.
- Přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Necháme vařit asi 15 minut, dokud se všechny přísady nespárují.
- Na závěr posypeme polévku nasekaným koriandrem.