10. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Korejská kimchi polevka
zdroj: Recepty 24/7

Korejská ⁣kimchi polevka ‌je tradiční pokrm plný chuti a pikantního koření. Tato lahodná polevka obsahuje čerstvé ⁣kimchi,⁣ které dodává ⁤jídlu příjemně​ kyselou a ostrou ‍chuť. V⁣ kombinaci s pikantními‍ paprickami, česnekem a zázvorem vytváří⁣ tato‌ polevka skvělou kombinaci chutí,⁤ která vás⁣ zahřeje. Přidejte do ní ⁤také kousky hovězího masa nebo⁣ tofu pro vyvážený a plnohodnotný ⁤oběd ⁤nebo večeři. S tímto receptem ‌na korejskou kimchi polevku ‍si‍ připravte pořádnou dávku tradičních⁢ korejských ‌ochutnávek!

Suroviny

  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g kimchi
  • 1 mrkev
  • 150 g tofu
  • 500 ml ‌zeleninového⁤ vývaru
  • 2 ⁤lžičky sójové omáčky
  • 1 lžička rybí​ omáčky
  • 1⁣ lžička⁤ sezamového oleje
  • sůl a pepř⁢ podle chuti
  • hrst⁣ nasekaného koriandru

Postup

  1. Na pánvi si na rozpáleném ⁢oleji ‍osmahneme nakrájenou⁤ šalotku⁣ a​ česnek.
  2. Přidáme ⁣na kousky nakrájenou mrkev a necháme chvilku restovat.
  3. Poté přidáme nasekané kimchi a ⁢orestujeme ho spolu ‍s ostatními ingrediencemi.
  4. Přilijeme ‍zeleninový vývar a přivedeme k varu.
  5. Do⁢ polévky⁤ přidáme nakrájené tofu.
  6. Přidáme sójovou ⁢omáčku, rybí omáčku a sezamový olej.
  7. Osolíme a opepříme ‌podle chuti.
  8. Necháme vařit asi 15‌ minut,‌ dokud se všechny přísady‌ nespárují.
  9. Na závěr posypeme⁤ polévku‍ nasekaným⁣ koriandrem.