10. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí korma s kokosovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7




Pokud hledáte exotický​ a lahodný recept, kuřecí korma ​s kokosovou omáčkou je pro vás to ​pravé! Tento tradiční indický pokrm spojuje jemně kořeněnou ​omáčku​ z‍ kokosového mléka s kousky šťavnatého kuřecího ‍masa.⁣ Jednoduché a rychlé přípravné postupy vám umožní mít tento výjimečný pokrm na talíři za⁤ chvíli. S obrovským množstvím ​chutí a aroma, které se vám dostane do úst, lhůta 10 až 15 minut je bezpečným předpokladem. Vyzkoušejte tento kuřecí ⁢korma‌ s kokosovou omáčkou​ a přineste ⁢si ‍do jídelníčku vůni ‍exotické Indie!⁣

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nesolené)
  • 2 lžíce⁤ oleje
  • 1 ⁣cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 lžíce koriandru (mletého)
  • 1 lžička kurkumy⁤ (mleté)
  • 1 lžička koriandrových semen (mletých)
  • 1 lžička mletého ‌kmínu
  • 1 lžička chili prášku (nebo podle chuti)
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 lžíce ​citronové šťávy
  • Sůl​ (podle chuti)
  • Pepř (podle chuti)
  • Na servírování: rýže

Postup

  1. Na pánvi​ zahřejte olej a⁤ osmahněte ​cibuli, česnek a zázvor‍ dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a ‍smažte ho,​ dokud není⁣ zevnitř uvařené.
  3. Přidejte koriandr, kurkumu, koriandrová semena,‍ kmín a chili prášek. Dobře promíchejte a smažte ještě asi 2 minuty.
  4. Přilijte kokosové mléko a citronovou ⁣šťávu. Přiveďte k varu, pak zmenšete plamen a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhustne.
  5. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Servírujte s rýží.