8. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
„Užijte si autentickou italskou chuť s naší bruschettou s cherry rajčátky. Tento jednoduchý a zároveň osvěžující recept vám přinese lahodnou kombinaci jemného pečiva, sladkých cherry rajčátek a šťavnatého bazalkového nálevu. Připravte si tento oblíbený pokrm snadno a rychle a dopřejte si pořádnou dávku italského svérázu na talíři.“
Suroviny
- 4 plátky italského chleba
- 250 g cherry rajčátek
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý bazalkový list
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Chleb na grilu nebo v toustovači zprudka opečeme, aby byl křupavý.
- Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalkové listy nasekáme nadrobno.
- Na každý plátek chleba poklademe čtvrtky rajčátek.
- Přidáme plátky česneku a posypeme nasekanými bazalkovými listy.
- Zakápneme olivovým olejem a osolíme a opepříme podle chuti.
- Servírujeme a můžeme ozdobit ještě několika celými bazalkovými listy.