8. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Korejský pikantní tofu
zdroj: Recepty 24/7

Korejský pikantní tofu je⁢ fantastické vegetariánské jídlo ⁤plné exotických chutí. Tofu ​je smažené do zlatova a potom smícháno s‌ bohatou omáčkou vytvořenou z kombinace sójového, česnekového, sazónního a červeného⁢ paprikového prášku. Tato omáčka dodává tofu silnou pikantní chuť, která⁣ perfektně kontrastuje s jemnou a ⁣hedvábnou⁣ strukturou tofu.‌ Recept je jednoduchý ‌na přípravu a bude skvělým přírůstkem do vaší korejské kuchyně.

Suroviny

  • 1 ​balení tofu
  • 3 stroužky ⁢česneku (nasekané)
  • 1 cibule‍ (nakrájená)
  • 1 červená paprika (nakrájená)
  • 2 mrkve (oloupané a⁢ na nudličky nakrájené)
  • 2 ‍lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce chilli omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • hrst sezamových semínek (oprášených)
  • sůl a⁣ pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve‍ tofu osušte a nakrájejte na kostky.
  2. Do pánve nalijte trochu⁣ oleje a rozehřejte ho na střední teplotu.
  3. Přidejte⁢ česnek, cibuli, papriku a mrkve do ⁢pánve ⁤a osmahněte je, ‍dokud⁢ nezměknou.
  4. Přidejte tofu​ do pánve a prohřejte ho s ostatními ingrediencemi.
  5. V malé míse smíchejte sójovou omáčku, chilli omáčku,‌ cukr, sezamový olej, sůl ‍a pepř.
  6. Přidejte směs omáček do pánve s tofem a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  7. Přidejte sezamová semínka a míchejte dalších pár minut, dokud se‌ omáčka zahustí.
  8. Servírujte pikantní tofu s rýží nebo nudlemi.