7. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Korejský výpeček Bulgogi
zdroj: Recepty 24/7

Korejský ⁤výpeček Bulgogi je tradiční a lahodný recept⁢ z Koreje, který⁢ zamilujete na první ⁤pohled. Nazdobte ⁤stylu Koreje se svými přáteli⁤ tímto snadným ‍a přitom ⁣ohromujícím jídlem. Bulgogi je tenké plátky⁤ hovězího ⁣masa⁢ marinované v chutné ⁣směsi ⁢zázvoru, ‌sójové ⁢omáčky, česneku ⁣a dalších ingrediencí. Připravte si misku rýže, omáčky⁤ na⁢ potírání​ a během⁣ několika ​minut budete mít připravený autentický ‌korejský⁣ výpeček Bulgogi. Získejte chuť korejské kuchyně s tímto jednoduchým a oblíbeným receptem.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (řez roštěnec)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička arašídového ​oleje
  • 1 ‍lžička mletého pepře
  • 1 lžička ⁢kukuřičného škrobu
  • šťáva​ z 1 ⁣citronu
  • na doplnění: rýže a kimchi

Postup

  1. Maso nakrájejte⁢ na tenké plátky.
  2. Cibuli ‍a⁣ česnek nasekejte ⁤na jemno.
  3. Ve ‌velké míse smíchejte sójovou omáčku,⁤ rybí omáčku, cukr, ⁣sezamový olej, arašídový olej,⁣ pepř, kukuřičný škrob a šťávu z⁣ citronu.
  4. Přidejte nakrájené maso, cibuli ​a česnek do omáčky a nechte marinovat nejméně 1 hodinu (nejlépe⁤ přes noc) v lednici.
  5. Maso opečte na rozpálené pánvi bez oleje,‍ dokud není⁤ zevnitř ⁢růžové a zesklovatí z vnějšku.
  6. Servírujte s rýží a‍ kimchi.