6. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí rizotto s brokolicí
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí ‍rizotto s brokolicí⁣ je chutný a vydatný recept, který se ‍skvěle hodí na oběd či‍ večeři.​ Jemné kousky ⁢kuřecího masa se osmahnou s cibulí a česnekem,⁣ poté se přidá rýže ​a brokolice. Díky‌ použití ‌vývaru ​z⁣ vývarovku získá rizotto bohatou a ⁢plnou chuť. Při servírování můžete posypat jemně ⁢nastrouhaným parmazánem, který skvěle doplňuje rizotto a dodává mu‌ pikantní nádech. Tento recept je lehký na přípravu a nabízí všestrannou kombinaci chutí. ⁣

Suroviny

  • 300 ‌g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 200 g brokolice (rozčtvrcené na ⁢menší růžičky)
  • 1 cibule ⁤(nakrájená na drobno)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 200 g rýže
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 50 g parmazánu‍ (nastrouhaného)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte kuřecí maso dozlatova. Smažte z ‌obou stran po ⁢cca 3-4 ​minutách. Odstavte na talíř.
  2. Ve stejné pánvi přidejte cibuli a česnek a restujte je na středním ohni, dokud nezezlátnou. Přidávejte vývar postupně a ‍za stálého míchání,⁤ aby ‍se​ nelepily. Pokračujte, dokud vývar nevypotřebujete.
  3. Po přidání⁤ poslední dávky vývaru přidejte do rýže i brokolici a smažte 2-3 minuty, než ‍bude brokolice měkká.
  4. Vraťte kuřecí maso ‍do pánve, ‌promíchejte a nechte provařit dalších 2 minuty.
  5. Přidejte parmazán a mícháním ho nechte ‍rozpustit a spojit se‌ všemi​ ingrediencemi.
  6. Podávejte horké‍ a posypte nastrouhaným parmazánem.