6. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Plničky naanu
zdroj: Recepty 24/7

Plničky naanu jsou ​lahodné indické pochoutky plné aromatických chutí. Vychutnejte si‌ křupavý a měkký chlebový plát s bohatou nádivkou z rajčat, cibule, zázvoru a koření. Recept‌ je snadný‍ a rychlý na‍ přípravu, ať⁤ už ‍ho podáváte jako samostatné jídlo nebo jako předkrm. Dopřejte si​ vzrušující chuťový zážitek s plničkami naanu a rozmazlete svoje chuťové buňky.

Suroviny:

  • 2 šálky múky
  • 1/2 ​lyžičky‍ soli
  • 1 lyžička ‌cukru
  • 1 lyžička suchého droždia
  • 1/2 šálky teplé⁢ vody
  • 1/4 šálky jogurtu
  • 2 polévkové lyžice ⁢oleje

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, soľ ⁣a cukor.
  2. Vo vlažnej vode rozpustite droždie⁢ a nechajte ho⁤ na chvíľu‌ odstáť, kým vytvorí ​peny.
  3. Pridajte droždie, jogurt a olej do misy s múkou.
  4. Zmiešajte všetky⁤ ingrediencie dohromady a‌ vypracujte cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte trochu múky.
  5. Zabaľte cesto do utierky a nechajte ho kysnúť na⁤ teplom⁤ mieste po dobu 1-2 ⁣hodiny, kým zdvojnásobí svoj‍ objem.
  6. Cesto rozdeľte na⁣ menšie kúsky a rukami vytvarujte malé loptičky.
  7. Na ⁢doske naorážajte loptičky‌ na tenké placky v tvare oválu.
  8. Na rozohriatej panvici⁢ bez ⁣tuku pečte placky z oboch strán do ‌zlatista.
  9. Vaše plničky⁢ naanu sú hotové! Môžete ich podávať s⁣ indickými kari, omáčkami alebo ako prílohu ku korenistým ‌jedlám.