5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte pořádnou dávku chuťového dobrodružství? Vyzkoušejte připravit domácí vepřové Pho se zeleninou. Tento tradiční vietnamský pokrm nabízí svěží kombinaci výrazných chutí a aromatických ingrediencí. Své chuťové pohárky budete rozesmát kousky jemně se vařícího vepřového masa, exotické zeleniny a lahodnou šťávou nasyceného vývaru. Zařaďte tento lahodný pohár do svého jídelníčku a objevte lahodnost asijské kuchyně ve své vlastní kuchyni. Připravte si vepřové Pho se zeleninou a dejte svým sentům trochu západní exotiky!
Suroviny
- 500 g vepřového masa (plec)
- 200 g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 pór
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce srirachy
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 hřebíčky
- 1 lžička koriandru
- čerstvá máta a koriandr na dochucení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Připravte si všechny suroviny – nakrájejte cibuli na tenké plátky, mrkev oloupejte a nastrouhejte na nudličky, pók nakrájejte na kolečka, a maso na tenké plátky.
- Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Přidejte vepřové maso, cibuli, mrkev, pór, hřebíčky, koriandr, a sůl a pepř. Vařte přibližně 30 minut nebo dokud není maso měkké.
- Mezitím si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Hotový vývar scedíme. Do vývaru přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, srirachu a olivový olej. Dobře promíchejte.
- Do poloviny misky si naskládejte rýžové nudle. Na nudle pokládejte plátky vepřového masa.
- Hotovou polévku zalijte připraveným vývarem a ozdobte čerstvou mátou a koriandrem podle chuti.
- Hotové pho podávejte ihned.