5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tempura krevety s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

‌Chutný ⁢a křupavý recept na‌ tempuru s krevetami a omáčkou. Naučte se​ připravit ty nejlepší‌ tempura krevety doma a dopřejte si autentickou ​japonskou chuť ‌a ⁣kvalitu. Sledujte jednoduchý ‍postup a užijte si úžasnou kombinaci⁤ měkkého masa krevet, obalovaného v chutné ⁤křupavosti. Omáčka ⁢k receptu‌ přidává pikantní a sladkou chuť, která​ perfektně doplňuje chuť tempury. ​Nechte‌ se inspirovat⁤ a vytvořte⁢ si ​lahodnou večeři plnou exotických chutí. ‌

Suroviny

  • 16 krevet
  • 150 g hladké⁣ mouky
  • 1‌ vejce
  • 150 ml perlivé​ vody
  • sůl a pepř dle ⁤chuti
  • olej na ‍smažení

Postup

  1. Krevety oloupejte, nechte jim ocas ‍a odstraňte střeva.
  2. V misce ⁣smíchejte mouku, vejce a perlivou ​vodu dokud⁤ nedostanete hladké těsto‌ bez hrudek.
  3. Přidejte⁣ sůl a pepř dle ‌chuti a ⁣promíchejte těsto.
  4. V hlubokém hrnci⁢ zahřejte olej⁤ na střední teplotu.
  5. Ponořte krevety ‌do těsta, aby byly celé pokryté a vložte je do‍ rozehřátého oleje.
  6. Smazte​ krevety z obou stran do⁤ zlatova až hněda,⁤ asi​ 2-3 minuty.
  7. Vyjměte‍ smažené krevety a nechte je okapat na ⁤papírovém ubrousku.
  8. Podávejte s omáčkou podle ‍vlastního výběru, například s ponzu omáčkou nebo chutnou chilli omáčkou.