4. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Jehněčí kari s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept⁣ na jehněčí kari s ⁤rýží? Naše lahodná​ verze tohoto klasického jídla vám určitě ⁢udělá radost. Jehněčí ⁣maso⁢ je krásně měkké a dochucené exotickými kari kořením,⁢ které ​dodává‌ jídlu perfektní chuť.⁤ Podáváme ho s příjemně nadýchanou rýží, která výborně absorbuje všechny lahodné‍ šťávy. Uvařte si toto výjimečné ‍jídlo‍ a ⁣přineste do⁣ svého domova vůni a chuť ‍Orientu.⁢

Suroviny

  • 500 g​ jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2‌ lžíce ‍kari ⁤koření
  • 400 ml kokosového​ mléka
  • 200 ​ml vývaru
  • 2 ⁤lžíce‌ sójové omáčky
  • sůl
  • čerstvě​ mletý černý pepř
  • koriandr na ozdobu

Postup

  1. Jehněčí maso nakrájejte na menší kostičky.
  2. Cibuli⁣ a česnek oloupejte a nakrájejte⁣ na ⁢drobné ⁣kousky.
  3. Na ⁤pánvi‍ rozehřejte olej⁣ a ⁤osmažte⁤ na něm cibuli⁤ dozlatova.
  4. Přidejte česnek a jemně nakrájené jehněčí maso.⁣ Orestujte, dokud maso ​není zlatavé ze všech stran.
  5. Přidejte kari koření a⁢ promíchejte, aby​ se‌ koření ⁣rovnoměrně rozložilo.
  6. Po​ chvíli přidejte kokosové⁢ mléko, vývar a sójovou ‌omáčku. ⁤Promíchejte a nechte vařit při mírném varu asi 30 minut, než se ⁤maso ‌změkne.
  7. Přidávejte ⁢sůl ​a černý pepř ⁤podle chuti.
  8. Servírujte ⁣jehněčí kari s rýží a ozdobte koriandrem.