3. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na autentické korejské kimchi? Naše podrobné vedení vám ukáže, jak vyrobit toto pikantní a chutné kvašené zelí přímo z pohodlí vaší kuchyně. Kimchi je bohaté na vitamíny, prospěšné bakterie a má jedinečnou chuť, která zaručeně oživí jakýkoli pokrm. S naším jednoduchým návodem se naučíte krok za krokem, jak připravit tradiční korejské kimchi doma. Překvapte své chuťové buňky tímto osvěžujícím a zdravým příspěvkem k vašemu jídelníčku. Začněte nyní a objevte kouzlo korejské kuchyně!
Suroviny
- 1 hlávka zelí
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 korejská ředkvička
- 1 jablko
- 4 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce korejské papriky (gochugaru)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
Postup
- Na začátku potřebujeme zelí naložit. Rozdělíme ho na listy a posolíme. Necháme odpočinout asi hodinu, dokud zelí neuvolní vodu.
- Mezitím nakrájíme mrkev, cibuli, česnek, ředkvičku a jablko na tenké plátky nebo nudličky.
- Smícháme rybí omáčku, sójovou omáčku, korejskou papriku, cukr a sůl ve velké míse.
- Do této omáčky přidáme nakrájenou zeleninu a dobře promícháme, aby se všechny suroviny potřely omáčkou.
- Poté vypláchneme slanou vodu z naloženého zelí a přidáme ho k zeleninové směsi. Opět důkladně promícháme.
- Kimchi pak přeneseme do skleněných nádob a necháme fermentovat při pokojové teplotě nebo v chladničce po dobu 1-2 dní.
- Po uplynutí fermentačního procesu je kimchi připravené k podávání. Můžete ho skladovat v chladničce až několik týdnů.