2. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský guláš s kuřecím masem je chutný asijský pokrm plný exotických přísad, který se snadno připravuje. V tomto receptu se kuřecí maso smaží s cibulí, paprikou, zázvorem a česnekem, a poté se dochucuje omáčkou z kokosového mléka a indonéských koření. Výsledkem je sladkokyselá směs plná aromatu a chuťových kontrastů. Servujte guláš s rýží nebo jiným přílohou a užijte si výlet do asijské kuchyně.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari pasty
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 400 ml kokosového mléka
- 100 ml vývaru
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička soli
- čerstvý koriandr na ozdobu (nepovinné)
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kari pastu, kurkumu a koriandr a smažte zhruba minutu, než se koření uvolní vůně.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho z každé strany dozlatova.
- Přidejte kokosové mléko, vývar, hnědý cukr a sůl. Dobře promíchejte a nechte pomalu vařit asi 20 minut, dokud se maso neudělá a omáčka zredukuje.
- Případně dochuťte solí a podávejte posypané čerstvým koriandrem.