2. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Indonéský guláš s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský ⁢guláš s kuřecím ‍masem ⁤je chutný asijský​ pokrm⁣ plný ⁣exotických přísad, ‍který se snadno připravuje. V ⁤tomto receptu se kuřecí maso smaží s cibulí, paprikou, zázvorem a⁤ česnekem, a poté se dochucuje omáčkou z⁢ kokosového mléka a indonéských koření. Výsledkem je sladkokyselá směs ⁤plná ⁢aromatu a chuťových kontrastů. ‌Servujte guláš s ‍rýží ‍nebo ⁣jiným⁤ přílohou a užijte ⁣si výlet do ⁢asijské kuchyně.⁢

Suroviny

  • 500 g ⁣kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky​ česneku
  • 2 lžíce‍ oleje
  • 2 lžíce kari pasty
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1⁣ lžička mletého koriandru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 100 ml vývaru
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička⁢ soli
  • čerstvý koriandr⁢ na ozdobu (nepovinné)

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte⁤ na ⁢menší kousky. Cibuli⁤ a česnek⁤ oloupejte a nakrájejte​ na jemno.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a ​osmahněte ⁤na něm cibuli a česnek,‌ dokud ‍nezezlátnou.
  3. Přidejte​ kari pastu, kurkumu⁣ a‍ koriandr a ‌smažte⁢ zhruba‍ minutu, než⁤ se koření uvolní vůně.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí ‌maso ‌a smažte ‌ho⁤ z ​každé strany dozlatova.
  5. Přidejte kokosové⁤ mléko, ‌vývar, hnědý cukr ⁢a⁤ sůl. Dobře promíchejte a nechte pomalu vařit asi ​20 minut, dokud se ​maso neudělá a omáčka zredukuje.
  6. Případně dochuťte solí‌ a ⁣podávejte posypané čerstvým koriandrem.