2. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Paneer Matar Masala je lahodné severoindické jídlo, které se skládá z plátků tvarohu (paneer) a čerstvého hrášku (matar) vařených v bohaté omáčce. Tento recept je plný lahodných indických koření, jako je koriandr, kmín a kardamom, které přidávají do jídla neodolatelnou chuť a vůni. S tímto jednoduchým a rychlým receptem se můžete těšit na skvělé vegetariánské jídlo, které bude chutnat jako z indické restaurace. Nechte se unést exotickými přísadami a připravte si toto výjimečné jídlo pro svou rodinu a přátele.
Suroviny
- 200 g paneeru (indického sýra)
- 1 cibule, nasekaná na tenké plátky
- 2 rajčata, nasekaná
- 1 hrnek zeleného hrášku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička garam masaly
- sůl podle chuti
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Paneer nakrájejte na kostičky a osmažte na lžící oleje, dokud nezíská zlatavou barvu. Odložte na stranu.
- V hrnci zahřejte zbývající olej a přidejte cibuli. Smažte, dokud nezezlátne.
- Přidejte rajčata a vařte do měkka.
- Přidejte mleté kmín, koriandr, kurkumu, zázvor, červenou papriku, garam masalu a sůl. Promíchejte a vařte dalších pár minut.
- Přidejte zelený hrášek a vařte dalších 5-7 minut, dokud není měkký.
- Přidejte osmažený paneer a vařte dalších 2-3 minuty, dokud paneer neabsorbuje omáčku.
- Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.