2. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Paneer Matar Masala
zdroj: Recepty 24/7

Paneer Matar Masala je lahodné severoindické jídlo, které se​ skládá z‍ plátků tvarohu (paneer) a čerstvého hrášku (matar) vařených v ​bohaté omáčce. Tento‍ recept je plný lahodných indických koření, ⁤jako je koriandr, kmín a kardamom, které přidávají do‍ jídla neodolatelnou chuť a vůni. S tímto jednoduchým a rychlým ‌receptem se‌ můžete těšit ⁢na skvělé vegetariánské jídlo, které bude‌ chutnat ‌jako⁣ z indické restaurace. Nechte se unést exotickými přísadami a připravte si toto výjimečné jídlo pro svou rodinu a přátele. ⁤

Suroviny

  • 200 g paneeru (indického sýra)
  • 1 cibule, nasekaná na tenké plátky
  • 2 rajčata,⁤ nasekaná
  • 1 hrnek zeleného hrášku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička ⁢mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička garam masaly
  • sůl podle chuti
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Paneer nakrájejte na kostičky a osmažte na lžící oleje, dokud nezíská zlatavou barvu. Odložte na⁣ stranu.
  2. V‌ hrnci zahřejte zbývající olej a přidejte cibuli. Smažte, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte rajčata a vařte do měkka.
  4. Přidejte ‍mleté kmín, koriandr, kurkumu, zázvor, červenou papriku, garam⁢ masalu ⁤a sůl. Promíchejte a vařte dalších pár minut.
  5. Přidejte zelený hrášek a​ vařte dalších 5-7 minut, dokud není měkký.
  6. Přidejte osmažený paneer ⁣a vařte dalších 2-3 minuty, dokud paneer neabsorbuje omáčku.
  7. Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.