1. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Podařte se nám přinést vám recept na skvělé jídlo - ramen s vepřovým masem! Tento tradiční japonský pokrm je plný chutí a jistě vás potěší. Vepřové maso je pomalu vařeno a následně podáváno s výbornou nudlovou polévkou plnou čerstvých zelenin a aromatických koření. Připravte si kapesník, protože tahle lahodná směs vás bude nutit k dojmu! S naší jednoduchou instrukcí a kvalitními ingrediencemi si užijete opravdovou chuťovou lahůdku přímo u vás doma. Máte chuť na exotiku? Ramen s vepřovým masem je tím pravým!
Suroviny
- 200g vepřového masa
- 200g ramen nudlí
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 cibule
- 2 česnekové stroužky
- 1 mrkev
- 2 žampiony
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř a chilli podle chuti
Postup
- Krájejte vepřové maso na tenké nudličky.
- Cibuli, česnek, mrkev a žampiony nakrájejte na malé kousky.
- V hrnci si připravte osolenou vodu a uvařte ramen nudle podle návodu na obalu.
- Na pánvi si rozpalte olej a osmažte vepřové maso dozlatova.
- Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a žampiony a osmažte je spolu s masem.
- Přilijte sójovou omáčku a podle chuti přidejte sůl, pepř a chilli.
- Přidejte uvařené ramen nudle a promíchejte všechny suroviny dohromady.
- Hotový ramen můžete ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou nebo koriandrem.