1. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ramen s vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

⁢Podařte se nám přinést vám ​recept na skvělé jídlo -‌ ramen s vepřovým masem! Tento tradiční japonský pokrm je plný chutí a jistě vás potěší.⁤ Vepřové maso je pomalu vařeno a následně podáváno s výbornou nudlovou polévkou plnou čerstvých⁤ zelenin ‍a aromatických koření. Připravte si kapesník, protože tahle lahodná směs vás bude nutit k dojmu! S naší jednoduchou instrukcí a kvalitními ingrediencemi si užijete opravdovou chuťovou lahůdku přímo u vás ⁤doma. Máte chuť na exotiku? Ramen s vepřovým masem je ⁤tím pravým!

Suroviny

  • 200g ⁤vepřového masa
  • 200g ramen nudlí
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 ⁤cibule
  • 2 česnekové⁣ stroužky
  • 1 mrkev
  • 2 žampiony
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř a chilli podle chuti

Postup

  1. Krájejte ⁣vepřové maso na tenké nudličky.
  2. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony nakrájejte na malé kousky.
  3. V hrnci si připravte osolenou vodu a uvařte ramen nudle podle návodu na obalu.
  4. Na pánvi​ si rozpalte olej a osmažte vepřové maso dozlatova.
  5. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a žampiony a osmažte je ⁢spolu s masem.
  6. Přilijte sójovou omáčku a podle chuti⁣ přidejte sůl, pepř a chilli.
  7. Přidejte uvařené ramen nudle a‌ promíchejte všechny suroviny dohromady.
  8. Hotový ​ramen můžete ⁢ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou nebo koriandrem.