1. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kachní pečínka se švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Kachní⁣ pečínka se ⁣švestkami​ je​ dokonalé jídlo pro ty, kteří milují kombinaci ⁣sladkého a slaného. Lahodná kachní⁢ pečínka ⁢je pečená do ‌krásné křupavosti a podává se se švestkami, které jí dodávají nádherně ovocnou a ⁢sladkou chuť.‌ Tento recept je nejen vynikající, ⁣ale ‍také​ snadno připravitelný. Užijte si‍ tento lahodný pokrm a očarujte⁣ své blízké!

Suroviny

  • 2 kachní pečínky
  • 300 ‌g ​švestek
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Pečínky omyjte a osušte⁣ papírovým‍ ubrouskem.
  2. Omyjte​ švestky, rozřízněte ⁢je na poloviny a odstraňte pecky.
  3. Pečínky nasolte a opepřete⁣ z obou stran.
  4. Na rozpálené pánvi ⁢rozehřejte olivový ⁤olej a opékejte pečínky z obou stran dozlatova.
  5. Vezměte ‍pečínky z pánve a na jejich​ místo dejte ‍švestky. ‌Opečte je z obou stran, dokud nezměknou.
  6. Pečínky ⁣a švestky spojte ‍a pečte v ‍předem vyhřáté troubě na⁤ 180 °C asi 20 ⁤minut.
  7. Pokud si přejete, můžete⁤ pečínky ještě ​zakápnout šťávou z pečení.
  8. Podávejte teplé a ⁣podle chuti‌ můžete přidat přílohu,⁢ např. bramborovou kaši nebo rýži.