1. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Sicilská arančinotta.
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská arančinotta – autentický recept s příchutí⁢ Sicílie. Tento křupavý a chutný sicilský pokrm, plněný příjemně‌ aromatickým ragú​ a sýrem, je dokonalým předkrmem nebo lehkým občerstvením. Vydejte se​ na⁢ chuťovou cestu‌ po slunném ostrově s⁤ tímto lahodným receptem na Sicilskou arančinottu!​

Sicilská arančinotta

Suroviny

  • 400 g rýže Arborio
  • 1 cibule, jemně⁤ nasekaná
  • 100 g sýra⁤ Parmezán,‍ nastrouhaného
  • 100 g ⁤šunky, nakrájené⁤ na ‌malé kousky
  • 2 vejce
  • 200 ml ⁣vývaru (masového nebo zeleninového)
  • 2⁣ lžíce ⁣olivového oleje
  • 1 lžička máty, nasekané
  • sůl a ‌pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte rýži a zamíchejte, aby se olejem promíchala.
  3. Postupně přilévejte vývar a neustále míchejte, aby rýže nasákla ⁤všechen vývar a byla měkká ‍a ​krémová. To by mělo trvat asi 20 minut. Pokud se rýže​ začne připalovat nebo vysychat, můžete přilít ještě trochu vývaru.
  4. Poté odstavte rýži z tepla a nechte ji vychladnout.
  5. Do vychladlé rýže přidejte nastrouhaný sýr Parmezán, nakrájenou šunku, nastrouhanou mátu, vejce a důkladně promíchejte. ‍Ochutnejte a podle chuti osolte a opepřete.
  6. Vezměte ‍si lžíci rýžové směsi a⁣ vytvořte z ní malou kouličku. Postup opakujte, dokud nemáte hotové všechny kouličky.
  7. Zdroj: culinaryhill.com