1. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská arančinotta – autentický recept s příchutí Sicílie. Tento křupavý a chutný sicilský pokrm, plněný příjemně aromatickým ragú a sýrem, je dokonalým předkrmem nebo lehkým občerstvením. Vydejte se na chuťovou cestu po slunném ostrově s tímto lahodným receptem na Sicilskou arančinottu!
Sicilská arančinotta
Suroviny
- 400 g rýže Arborio
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 100 g sýra Parmezán, nastrouhaného
- 100 g šunky, nakrájené na malé kousky
- 2 vejce
- 200 ml vývaru (masového nebo zeleninového)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička máty, nasekané
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.
- Přidejte rýži a zamíchejte, aby se olejem promíchala.
- Postupně přilévejte vývar a neustále míchejte, aby rýže nasákla všechen vývar a byla měkká a krémová. To by mělo trvat asi 20 minut. Pokud se rýže začne připalovat nebo vysychat, můžete přilít ještě trochu vývaru.
- Poté odstavte rýži z tepla a nechte ji vychladnout.
- Do vychladlé rýže přidejte nastrouhaný sýr Parmezán, nakrájenou šunku, nastrouhanou mátu, vejce a důkladně promíchejte. Ochutnejte a podle chuti osolte a opepřete.
- Vezměte si lžíci rýžové směsi a vytvořte z ní malou kouličku. Postup opakujte, dokud nemáte hotové všechny kouličky.
- Zdroj: culinaryhill.com