31. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Soba s hovězím masem a zeleninou je lahodný a zdravý recept, který vám přinese chuťové pohodlí a výživu. Hovězí maso spolu se směsí čerstvé zeleniny a asijskými nudlemi vytváří vyvážené jídlo, které se hodí pro celou rodinu. Tento jemně kořeněný pokrm je nejen cenově dostupný, ale také snadno připravitelný. Zkusit nové chutě a experimentovat s různými ingrediencemi je s touto recepturou bezstarostné. Užijte si jídlo plné výživy a skvělých příchutí!
Suroviny:
- 500 g hovězího masa (např. hovězí plec nebo zadní)
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 celerového kořene
- 200 g rajčat
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce hořčice
- 2 bobkové listy
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na kolečka.
- Rajčata oloupeme a nasekáme na malé kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm maso z každé strany dozlatova.
- Přidáme cibuli a restujeme, dokud cibule nezměkne.
- Poté přidáme mouku, promícháme a rozpustíme ve vývaru. Můžeme použít i vodu.
- Přidáme nakrájenou zeleninu, rajský protlak, hořčici a bobkové listy. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Kuří vývar necháme vařit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso a zelenina nezměknou.
- Hotovou sobu můžeme podávat s rýží, bramborem nebo těstovinami.