Pokud hledáte lahodný dezert plný exotických chutí, pak je pro vás indický zmrzlinový pohár, známý jako Kulfi, tou správnou volbou. Tento tradiční indický recept vám přinese osvěžující zážitek přímo z Indie. Připravte si svůj vlastní sladký pokrm s exkluzivní kombinací mandlové pasty, pistácií a kardamomu, která obohatí vaše chuťové pohárky. Zkuste kulfi a zapomeňte na tradiční zmrzlinu!
Suroviny
- 500 ml celého mléka
- 200 g kondenzovaného mléka
- 1/2 čajové lžičky kardamomu
- 30 g nasekaných pistácií
- 30 g nasekaných mandlí
- 30 g nasekaných kešu
- 1 lžička růžové vody
- 1 lžíce strouhaného kokosu
Postup
- Na mírném ohni v hrnci zahřejte mléko a přidejte kondenzované mléko.
- Přidejte kardamom a vařte směs asi 30 minut, občas míchajte, dokud se neprovaří na polovinu.
- Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Přidejte nasekané pistácie, mandle a kešu. Dobře promíchejte.
- Přidejte růžovou vodu a znovu promíchejte.
- Nalijte směs do misky nebo do pohárů a posypte strouhaným kokosem.
- Zmražte po dobu nejméně 4 hodin, nejlépe přes noc.
- Servírujte kulfi v poháru a ozdobte dalšími pistáciemi nebo mandlemi před podáváním.