31. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutná a lahodná domácí pizza s rajčaty je tu pro váš dokonalý večer plný italského charmů. Naše receptura vám umožní snadné a rychlé vytvoření vlastní pizzy přímo z pohodlí domova. Křehké těsto je perfektně vyvážené s čerstvými rajčaty a dalšími skvělými ingrediencemi, které si můžete sami vybrat. Užijte si nezaměnitelnou chuť a vůni Itálie ve vaší kuchyni a nechte se strhnout do světa pravé italské gastronomie s naším receptem na domácí pizzu s rajčaty.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 3 lžíce olivového oleje
- 300 ml teplé vody
- 250 g rajčat
- 200 g mozzarelly
- koření (oregano, bazalka, pepř)
Postup
- Ve velké míse smíchej mouku, sušené droždí, cukr a sůl.
- Přidej olivový olej a teplou vodu a promíchej až vznikne těsto.
- Na pomoučené ploše vypracuj těsto a nech ho vzejít asi hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Mezitím si připrav rajčata. Omyj je, zbav stonků a nakrájej na plátky.
- Na pomoučeném válci rozválej vykynuté těsto na požadovanou velikost a přenese na plech vyložený pečícím papírem.
- Podle chuti posyp těsto oreganem a bazalkou.
- Rajčaty rozlož rovnoměrně přes těsto a na ně nastrouhej mozzarellu.
- Každou pizzu posypej pepřem.
- Peč v předehřáté troubě na 220 °C po dobu asi 15-20 minut, dokud pizzový korpus nezezlátne a nesmědne.
- Hotovou pizzu můžeš podávat s dalšími oblíbenými ingrediencemi, například šunkou nebo olivami.