30. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte vynikající italské jídlo plné chutí, pak vyzkoušejte recept na italské plněné papriky. Tato tradiční italská specialita přináší do vaší kuchyně pestrost a jedinečnou chuť. Plněné papriky jsou naplněny směsí mletého masa, rýže, bylinek a dalších lahodných ingrediencí. Po upečení získají plněné papriky šťavnatou a aromatickou chuť. Seznamte se s tímto autentickým italským receptem a překvapte svou rodinu nebo hosty lahodným jídlem, které značně potěší jejich chuťové buňky.
Suroviny
- 4 velké papriky
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 hrnek vařené rýže
- 1 rajče
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C.
- Papriky rozpůlíme a vyjmeme semínka a vnitřní bílé blanitě.
- Cibuli a česnek nasekáme na malé kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a osmahneme ho dozlatova.
- Vyjmeme pánvi z ohně a přidáme uvařenou rýži, rajče a koření (oregano, bazalku, sůl a pepř).
- Vzniklou směsí naplníme papriky a položíme je do vhodné zapékací nádoby.
- Zapékací nádobu s paprikami vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut, dokud papriky nezměknou.
- Hotové papriky podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvou bagetou.