30. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italské plněné papriky
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte vynikající italské⁣ jídlo plné chutí, pak vyzkoušejte ⁤recept na italské plněné papriky. Tato‍ tradiční italská⁤ specialita přináší do vaší kuchyně pestrost a jedinečnou chuť. Plněné papriky jsou naplněny ‌směsí mletého masa, rýže, bylinek a dalších ‍lahodných ingrediencí. Po upečení získají plněné papriky šťavnatou a aromatickou chuť. Seznamte se s⁢ tímto autentickým italským receptem a ‍překvapte ⁣svou rodinu nebo hosty lahodným jídlem, které ⁢značně potěší jejich chuťové ‌buňky.

Suroviny

  • 4 velké papriky
  • 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1‍ cibule
  • 2 stroužky ​česneku
  • 3 lžíce⁤ olivového oleje
  • 1 hrnek vařené rýže
  • 1 rajče
  • 1⁤ lžička sušeného⁤ oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl ⁤a ⁣pepř⁣ dle chuti

Postup

  1. Nejprve předehřejeme troubu na ​180 °C.
  2. Papriky rozpůlíme a vyjmeme‌ semínka⁤ a vnitřní bílé blanitě.
  3. Cibuli a česnek⁤ nasekáme na malé kousky.
  4. Na pánvi rozehřejeme​ olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  5. Přidáme​ mleté maso a osmahneme ⁢ho dozlatova.
  6. Vyjmeme ‌pánvi z ohně a přidáme ‍uvařenou rýži,⁣ rajče a koření⁣ (oregano, bazalku, sůl a pepř).
  7. Vzniklou směsí naplníme papriky a položíme je ​do vhodné zapékací nádoby.
  8. Zapékací nádobu s paprikami vložíme do trouby a ‍pečeme přibližně 30 minut, dokud papriky nezměknou.
  9. Hotové papriky⁣ podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvou bagetou.