29. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Potěšte své chuťové buňky s touto úžasnou krémovou kokosovou omáčkou s kuřecím masem. Tento recept kombinuje lahodnou směs kokosového mléka s křehkým kuřecím masem, vytvářející bohatou a vláčnou omáčku. S touto omáčkou je ručně vařená rýže nebo čerstvá zelenina doslova povinností. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a objevte novou úroveň exotické chuti přímo ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky cukru
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- bazalka nebo koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a restujte ho, dokud není zlatavé z každé strany.
- Přidejte česnek a nakrájené papriky. Smažte asi 5 minut, dokud se zelenina změkne.
- Zamíchejte kari pastu, cukr, rybí omáčku a kokosové mléko. Přiveďte k varu a pak vařte na středním plameni asi 10 minut, dokud se omáčka nezevře.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží nebo těstovinami a ozdobte čerstvou bazalkou nebo koriandrem.