29. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Krémová kokosová omáčka s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

‌Potěšte ‌své ⁤chuťové buňky s touto úžasnou‌ krémovou kokosovou omáčkou ⁢s kuřecím masem. Tento ⁤recept kombinuje lahodnou směs kokosového mléka s křehkým kuřecím masem, vytvářející bohatou a vláčnou‌ omáčku. S touto omáčkou je ručně⁣ vařená rýže nebo čerstvá zelenina doslova povinností. Vyzkoušejte tento⁢ recept ještě dnes a objevte novou úroveň ‌exotické chuti přímo ve vaší kuchyni.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa ​(prsa nebo⁣ stehna)
  • 1 velká ​cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2⁢ lžíce červené kari pasty
  • 2⁤ lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení
  • bazalka ⁣nebo koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte⁤ trochu oleje a ​osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na​ kostky nakrájené kuřecí maso a ‌restujte ho,⁣ dokud není zlatavé ⁣z každé strany.
  3. Přidejte česnek‌ a nakrájené papriky. Smažte asi 5 minut, dokud se zelenina ⁣změkne.
  4. Zamíchejte kari pastu,⁣ cukr, rybí omáčku a‌ kokosové ‌mléko. Přiveďte k ‍varu a pak vařte na středním plameni asi​ 10 minut, dokud ‍se omáčka nezevře.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Servírujte s rýží nebo těstovinami ‌a⁢ ozdobte čerstvou⁢ bazalkou nebo koriandrem.