29. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Sicilský arančini
zdroj: Recepty 24/7

‌ Sicilský ⁣arančini jsou⁢ klasické italské rizoto kuličky ⁣plné nespoutaných chutí a⁣ valící se výpravy, připravené s ⁤láskou a tradičními ingrediencemi.⁢ Miska zjemňujících kreativitu arančini, které jsou vyrobeny z vařeného rýže, který⁢ je ⁤smíchán s ‌rajčatovou omáčkou​ a drceným hovězím masem,⁤ přičemž je přitom zachována šťavnatost a chuť. Tyto šťavnaté kuličky jsou pak⁢ na masité ​náplně obaleny ve strouhance a‍ smažené, což vytváří dokonalé křupavé ⁢vnější ⁢vrstvy. Nechte se transportovat na slunnou Sicílii s tímto italským delikátem.

Suroviny

  • 300 g rýže na rizoto
  • 1 ​cibule, jemně nasekaná
  • 100 g panenky, nasekané na malé kostičky
  • 100 g hrubého mletého masa
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 vejce
  • strouhanka ​na obalení
  • sůl a​ pepř podle chuti
  • 2 lžíce⁢ olivového⁣ oleje

Postup

  1. V hrnci ⁣na ‍pánvi si rozpálíme ⁣olivový olej ​a osmahneme ‍na něm cibuli dozlatova.
  2. Přidáme ⁢mleté maso a panenku,⁣ a orestujeme do⁤ hnědé barvy.
  3. Přidáme rýži a⁤ promícháme, aby se rýže ‌dobře ​obalila olejem.
  4. Přidáme rajčatový protlak a zalijeme vodou. Přidáme sůl‍ a pepř podle chuti.
  5. Uzavřeme hrnec a ⁢necháme⁤ rýži vařit⁢ při nízké teplotě, dokud voda ⁣v ‍hrnci nezmizí.
  6. Mezitím si připravíme náplň. Vejce‍ rozkvedláme ‍a smícháme ho s nastrouhaným parmazánem.
  7. Vařenou ​rýži necháme vychladnout a ‌pak ⁢formujeme malé kuličky.
  8. Do každé kuličky uděláme důlek a naplníme ho ⁤směsí s⁤ vejcem ‌a parmazánem.
  9. Arancini⁣ obalíme ve strouhance.
  10. V ​hlubokém hrnci si rozpálíme olej a arancini v něm smažíme, ⁤dokud nejsou ⁣zlatavě hnědé.
  11. Po vyndání ‍z oleje⁤ je necháme ⁢okapat ⁤a můžeme podávat.