28. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuře Kung Pao – tradiční čínský recept plný aromatických chutí. Tento oblíbený asijský pokrm je plný křehkých kousků kuřecího masa, smíchaných se sezamovým olejem, ořechy a pikantní omáčkou. Připravte si ho snadno doma a okuste exotickou chuť vlastní kuchyně. Nechte se zlákat vůní koření a obohatte svůj jídelníček o tuto lahodnou specialitu.
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 středně velká cibule
- 2 papriky různé barvy
- 2 stroužky česneku
- 1 červená chilli paprička
- 100g pražených lískových oříšků
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce Worcester omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce medu
- sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a papriky nakrájejte na proužky.
- Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm kuřecí maso do zlatova.
- Přidejte nakrájenou cibuli, papriky a prolisovaný česnek. Smažte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte chilli papričku (bez semínek, pokud preferujete mírnější chuť) a pražené lískové oříšky.
- Ve sklenici smíchejte sójovou omáčku, Worcester omáčku, rýžový ocet a med.
- Přidejte směs omáček do pánve a promíchejte.
- Dušte, dokud omáčka nezhoustne a chuť se propojí s ostatními ingrediencemi.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.