28. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Plněné rajčata s mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Plněné rajčata ⁢s mozzarellou jsou lahodným pokrmem, který překvapí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Rajčata jsou vydlabaná a naplněná jemnou mozzarellou,‌ která se krásně rozpustí a vytvoří neodolatelnou kombinaci s čerstvě nasekanými bylinkami.​ Tento ⁣recept je ideální předkrm nebo lehké hlavní jídlo plné vitamínů a ‌přírodních ⁢chutí. Užijte si plněné⁤ rajčata s mozzarellou jako skvělou jarní pochoutku pro ⁢celou rodinu!

Suroviny

  • 4 velká rajčata
  • 1 koule mozzarelly
  • 1/2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2⁢ lžíce ⁤olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a⁤ pepř podle⁢ chuti
  • čerstvý bazalkový list na​ ozdobu

Postup

  1. Nejdříve předehřejte troubu na 200°C.
  2. Rajčata omyjte‍ a utřete suchou utěrkou. Ze ⁢špičky každého ‌rajčete odřízněte asi 1 cm a uschovejte. Pak lžičkou vydlabejte dužinu z rajčat a ⁣uschovejte ji.
  3. Mozzarellu ⁤nakrájejte na malé kostičky⁤ a dávejte do ‌mísy. Na kostičky nakrájenou červenou cibuli, prolisované stroužky česneku, olivový olej, oregano, sůl a pepř přidejte k mozzarelle a promíchejte.
  4. Získané plnění vložte do vydlabaných rajčat.
  5. Připravená rajčata​ s ​plněním přeneste na plech vyložený pečicím ​papírem.​ Na každé rajče přiklopte uschovanou ‌špičku a rajčata zakápněte ⁢trochou olivového oleje.
  6. Plech s rajčaty vložte do předem předehřáté trouby a pečte přibližně 15-20 minut, dokud se rajčata nezměknou a plnění lehce zhnědne.
  7. Hotová rajčata vložte do talíře a ⁣ozdobte lístkem čerstvého bazalku. Podávejte teplá jako ⁣přílohu nebo hlavní jídlo.