26. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Gulai Ayam
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Chuťově bohaté a aromatické gulášové kuře – ⁤tradiční indonéský recept na Gulai Ayam. Tento lahodný pokrm ⁤vás určitě dostane svou směsicí exotických koření,‌ kokosového mléka a kuřecího masa. Připravte​ si jednoduchou⁣ a přesto ohromující chuťovou pláž, která vám rozechvěje​ chuťové pohárky. Pokrm inspirován ​jihovýchodní Asií je ideální pro zpestření vašeho jídelníčku a jistě ⁤potěší všechny gurmány.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného na ⁢kousky)
  • 2 cibule (nakrájené na tenké plátky)
  • 4 stroužky​ česneku (nasekané)
  • 2 cm skořice (rozemleté)
  • 1 l kokosového mléka
  • 2 citronové trávy (nasekané)
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • sůl a čerstvě mletý pepř⁤ podle chuti

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej a​ osmahněte cibuli, česnek, skořici, bobkové​ listy a citronovou trávu, dokud ⁢nezačnou vonět.
  2. Přidejte kuřecí ​maso a opékejte ho ‌ze všech stran, dokud není zlatě hnědé.
  3. Přidejte mletý koriandr, kmín, sůl a pepř. Promíchejte a vařte ⁤dalších 2 minuty.
  4. Přidejte kokosové mléko a⁢ přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte‍ vařit přibližně 30 minut, dokud není kuřecí maso měkké a omáčka se zredukuje.
  5. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Servírujte s ‌vařenou rýží ⁣nebo chlebem.