26. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné a exotické jídlo? Vyzkoušejte naši úžasnou verzi kari s mungo fazolemi a kokosovým mlékem. Tento recept vás přenese do světa indické kuchyně plné bohatých chutí a vůní. Kombinace křehkých mungo fazolí, aromatických koření a krémového kokosového mléka vytvoří chuťovou symfonii, která vás příjemně naladí. Připravte si tuto rychlou a jednoduchou večeři, která nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale také zpestří váš jídelníček.
Suroviny
- 200 g mungo fazolí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 l koncentrovaného kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandrová na posypání
Postup
- Mungo fazole nechte přes noc namočené ve vodě.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte kari koření a krátce ho restujte, aby se uvolnila jeho chuť.
- Přidejte namočené mungo fazole a zalijte je koncentrovaným kokosovým mlékem.
- Vše dejte vařit a nechte probublávat asi 20 minut, dokud fazole nezměknou.
- Počas vaření případně přilijte vodu, pokud je omáčka moc hustá.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Hotové kari podávejte s rýží nebo naan chlebem a posypte nasekanou čerstvou koriandrovou.