26. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italské bruschetta s mozzarellou – jednoduchý a lahodný recept, který vám přinese chuť slunné Itálie. Na křupavém chlebu obsypaném olivovým olejem si vychutnejte čerstvou mozzarellu, šťavnaté rajčata a aromatický bazalkový pesto. Skvělá volba pro lehkou večeři nebo rychlý oběd plný italského kouzla přímo na talíři.
Italské bruschetta s mozzarellou
Suroviny:
- 4 plátky čerstvého bagetu
- 2 rajčata
- 1 stroužek česneku
- 150 g mozzarelly
- Čerstvý bazalkový listy
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup:
- Bagetové plátky lehce opečte podsypáním olivovým olejem na grilu nebo v troubě.
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky a česnek jemně nasekejte.
- Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky nebo na menší kostičky.
- Na opečené bagetové plátky položte plátky rajčat, nasekaný česnek a plátky mozzarelly.
- Posypte čerstvými bazalkovými listy a zakápněte olivovým olejem.
- Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.