26. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Jablečné kari s kuřecím masem je lahodný a exotický recept, který vás překvapí svou jedinečnou kombinací chutí. Kuřecí maso je smícháno s bílou cibulí, zázvorem a jemnými kořenícími přísadami, jako je kurkuma a koriandr. K tomu přidáme sladká a šťavnatá jablečka, která přináší dohromady sladkou a pikantní chuť. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují kombinaci ovoce a masa v jednom pokrmu. Podávejte s rýží a užijte si tuhle výjimečně chutnou exotickou pochoutku!
Suroviny
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
- 2 jablka, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého zázvoru
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Rýže na podávání
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zevnitř uvařené a zvenku zlatě hnědé.
- Přidejte česnek, kari koření a zázvor. Promíchejte a smažte ještě asi 3 minuty, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte nakrájená jablka a smažte je spolu se zbylými surovinami asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Přilijte kokosové mléko, promíchejte a nechejte vařit na mírném ohni asi 10 minut, dokud se omáčka zahustí.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží a ozdobte petrželkou nebo koriandrem.