25. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Krevety v aromatické omáčce jsou chutným a elegantním pokrmem, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tyto čerstvé krevety jsou podávány v bohaté a hluboké omáčce plné aromatických bylin a koření. S každým kouskem ochutnáte výrazné kombinace česneku, zázvoru, chilli a limetkové šťávy, která dodává omáčce osvěžující kyselost. Užijte si tento jednoduchý, ale okouzlující recept na krevety v aromatické omáčce a přineste do svého jídelníčku skvělou alternativu k tradičním krevetovým pokrmům.
Suroviny
- 300 g krevet
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Postup
- Krevety očistíme a odstraníme jim střeva. Osolíme a opepříme podle chuti.
- V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejeme olivový olej a přidáme na jemno nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Smažíme dozlatova.
- Přidáme nakrájenou červenou papriku a rajče. Dusíme asi 5 minut, dokud se paprika nerozměkčí.
- Přidáme rajčatový protlak a promícháme. Poté zalijeme smetanou ke šlehání a necháme lehce zhoustnout.
- Vložíme krevety do omáčky a vaříme asi 5 minut, dokud se neprovaří. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
- Podáváme s vařenou rýží a ozdobíme čerstvým koriandrem nebo petrželí.