25. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na křupavé tofu s pikantním dipem, který vás zaručeně překvapí! Tofu je perfektně opečené a křupavé zvenku, avšak krémové a jemné uvnitř. Pikantní dip dodá jídlu ten správný šmrnc a vyrazí vám dech svou výraznou chutí. Tento veganský pokrm je nejen zdravý, ale i plný chuťových výbušnin. Vyberte si k němu oblíbenou přílohu a těšte se na jedinečnou chuťovou symfonii!
Suroviny:
- 400 g tofu
- 4 lžíce kukuričné mouky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička koření na grilování
- ¼ lžičky česneku v prášku
- olej na smažení
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nejprve tofu vyndejte z obalu a nechte okapat. Poté ho pokrájejte na menší kostky.
- Do misky smíchejte kukuričnou mouku, sojovou omáčku, koření na grilování a česnek v prášku.
- Pokrájené tofu přidejte do směsi a důkladně promíchejte, aby bylo tofu pokryté všemi ingrediencemi.
- Na pánvi si rozehřejte olej a opatrně na něj přidejte marinované tofu. Smažte je z každé strany, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Po uvaření je nechte okapat na ubrousku a osolte a opepřete dle chuti.
Pikantní dip:
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžičky hořčice
- 1 stroužek česneku (prostřený)
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička chilli omáčky (nebo podle chuti)
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Smíchejte všechny ingredience dohromady v misce.
- Pokud by byl dip příliš hustý, přidejte trochu vody, abyste dosáhli požadované konzistence.
- Před podáváním nechte dip vychladit v lednici a podávejte s křupavým tofem.