25. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ramen s masem a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Tento ⁣lahodný recept na ⁣ramen s masem a ⁣zeleninou je pochoutkou pro milovníky japonské kuchyně. Měkké⁢ nudle v⁢ aromatickém ​vývaru, doplněné šťavnatým masem ⁢a‍ čerstvou zeleninou vytvářejí dokonalou kombinaci ⁤chutí. Vyzkoušejte tento recept a pozvedněte své vaření na⁣ další úroveň.

Suroviny

  • 200 g ramenových ⁢nudlí
  • 200 g hovězího masa ⁢(použijte libové​ kousky)
  • 1 mrkev nakrájená na tenké plátky
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 1‍ pór nakrájený na tenké plátky
  • 3⁣ stroužky česneku nasekané⁤ na drobno
  • 2 ​cm kousek zázvoru nakrájený na ⁢tenké plátky
  • 2 lžíce sójové‍ omáčky
  • 1 lžíce⁢ oleje
  • čerstvý koriandr​ na ozdobu (volitelné)
  • sůl⁤ a‌ pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci ​vroucí osolené‌ vody uvařte ramenové nudle dle instrukcí na ‍obalu. Poté je sceďte a stranou.
  2. V dalším⁣ hrnci rozehřejte⁢ olej a osmahněte na ⁤něm⁤ hovězí maso⁣ dozlatova. Přidejte nakrájenou​ cibuli, mrkev, pór, česnek ⁤a ​zázvor. Smažte a míchejte⁢ až se‍ zelenina změkne, ale⁣ zůstane křupavá.
  3. Přidejte ‌sójovou omáčku a smažte ještě dalších ⁢pár minut, aby ⁣se všechny přísady propojily.
  4. Přidejte uvařené nudle do ‍hrnce se‌ zeleninou a masem. Míchejte, dokud se ‍všechny⁣ přísady nejsou pořádně prohřáté.
  5. Ochutnejte a podle chuti ‌přidejte sůl a pepř.
  6. Ramen s masem‌ a zeleninou můžete ozdobit čerstvým koriandrem a‍ ihned podávat.