24. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se na úžasnou chuťovou cestu s naším receptem na Rychlý wok se zeleninou. Tento jednoduchý a chutný pokrm přináší perfektní kombinaci čerstvých zelenin, které se rychle osmahají výhřevným wokem. Přidejte k tomu aromatickou směs koření a omáček a za pár minut si můžete vychutnat lahodný a zdravý oběd či večeři plnou výživy. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají lehké, rychlé a lahodné jídlo plné zeleniny!
Suroviny
- 300 g vysokozrnné rýže
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 100 g hrášku
- 100 g čerstvého kukuřičného obalu
- 200 g tofu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- sůl a pepř dle potřeby
Postup
- Na sporák připravte hrnec s osolenou vodou a přiveďte ji k varu.
- Přidejte rýži a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebude měkká.
- Mezitím si připravte zeleninu: cibuli nakrájejte na jemnou kostičku, česnek prolisujte, mrkev a papriku nakrájejte na tenké proužky.
- Do woku přidejte sezamový olej a rozehřejte.
- Vložte cibuli a česnek a smažte, dokud nebudou zlatavé.
- Přidejte nakrájenou mrkev, papriku, hrášek a kukuřičný obal. Osolte a opepřete dle potřeby.
- Smažte zeleninu asi 5 minut, dokud nebude měkká, ale stále křupavá.
- Přidejte na kostičky nakrájené tofu a smažte další 2 minuty.
- Přidejte sójovou omáčku a promíchejte, dokud nebude omáčka rovnoměrně rozložena po zelenině a tofu.
- Smažte asi 1 minutu, dokud bude wok dobře prohřát a všechny přísady budou propojeny.
- Servírujte wok se vařenou rýží.