24. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rychlý wok se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte se na úžasnou chuťovou cestu s naším ‌receptem na Rychlý⁤ wok se zeleninou. Tento jednoduchý ‌a chutný pokrm ‌přináší perfektní kombinaci čerstvých zelenin, které se rychle osmahají výhřevným wokem. Přidejte ​k tomu aromatickou ⁤směs koření a omáček a za pár minut si můžete vychutnat lahodný a zdravý oběd⁤ či večeři plnou výživy. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají lehké, rychlé a lahodné jídlo⁤ plné zeleniny!

Suroviny

  • 300 g vysokozrnné rýže
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 ⁢paprika
  • 100 g hrášku
  • 100 g čerstvého kukuřičného obalu
  • 200 g tofu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 ‍lžičky sezamového oleje
  • sůl a pepř dle potřeby

Postup

  1. Na​ sporák připravte hrnec s osolenou vodou a ⁣přiveďte ji k varu.
  2. Přidejte rýži a ‌vařte podle pokynů na obalu, dokud ⁤nebude měkká.
  3. Mezitím si připravte ​zeleninu: cibuli nakrájejte na jemnou kostičku, česnek prolisujte, mrkev a papriku⁢ nakrájejte na tenké proužky.
  4. Do woku přidejte sezamový olej a rozehřejte.
  5. Vložte cibuli ​a česnek a smažte, dokud nebudou zlatavé.
  6. Přidejte nakrájenou mrkev,⁢ papriku, hrášek a kukuřičný obal. Osolte a opepřete dle potřeby.
  7. Smažte‍ zeleninu asi 5 ‍minut, dokud‌ nebude měkká, ale stále křupavá.
  8. Přidejte na kostičky⁢ nakrájené tofu a smažte další 2 minuty.
  9. Přidejte sójovou omáčku a promíchejte, ​dokud nebude ​omáčka ‌rovnoměrně rozložena ⁣po zelenině ⁢a tofu.
  10. Smažte asi 1 minutu, dokud bude wok dobře ⁤prohřát a všechny přísady budou propojeny.
  11. Servírujte wok se vařenou rýží.