24. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledejte skvělý recept na Teriyaki kuře v rýži? Tento jídlo je plné chuti a snadno se připravuje. Nakrájené kuřecí maso je potaženo sladkou teriyaki omáčkou, která mu dodává výraznou chuť. Pak se smaží do zlatova a podává s voňavou rýží. Tento recept je ideální pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři, kterou si určitě zamilujete.
Suroviny
- 4 ks kuřecích prsou
- 100 ml sójové omáčky
- 50 ml medu
- 50 ml rybí omáčky
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce oleje
- 300 g rýže
- 500 ml vody
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Ve velké míse smícháme sójovou omáčku, med, rybí omáčku, česnek, zázvor, hnědý cukr, olej, sůl a pepř.
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a vložíme do marinády. Necháme je v ní marinovat minimálně 30 minut (lze i přes noc v lednici).
- Větší pánev rozpálíme na středním ohni a přidáme kuřecí kousky s marinádou. Smažíme asi 5-7 minut, dokud nejsou kuřecí kousky zlatavé z obou stran.
- Přidáme vodu a necháme povařit. Poté snížíme teplotu a necháme vařit dalších 20 minut, dokud není kuře měkké a šťavnaté.
- V druhém hrnci si uvaříme rýži podle pokynů na obalu. Před podáváním osolíme a opepříme podle chuti.
- Kuřecí maso servírujeme s rýží a můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo sezamovými semínky.