23. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí rendang je tradiční indonéské jídlo, které je plné bohatých chutí a aromatických koření. Tento recept vám ukáže, jak připravit toto exotické jídlo krok za krokem. Hovězí maso se vaří v husté omáčce z kokosového mléka, která je obohacena o indonéské koření, včetně čerstvého zázvoru, citronové trávy, galangalu a kaffirských limetkových listů. Rendang je pomalu vařený, což zajišťuje změknutí masa a propojení všech chuťových složek. Tento chutný pokrm lze podávat s rýží nebo plackami a je skvělou volbou pro milovníky pikantní a exotické kuchyně.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (maso na guláš)
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce zázvoru (nastrouhaný)
- 4 stroužky česneku (nastrouhané)
- 2 chilli papričky (nasekané)
- 2 cibule (nasekané)
- 3 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kurkumy
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kajenského pepře
- 1 lžička tamarinové pasta
- 2 lžíce oleje (pro smažení)
- sůl podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli, zázvor, česnek a chilli papričky, dokud nezpění.
- Přidejte mleté koriandr, kurkumu, kmín, skořici a kajenský pepř. Dobře promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Přidejte hovězí maso a smažte, dokud nezmění barvu zvenčí.
- Přidejte kokosové mléko a tamarinovou pastu. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
- Snížte teplotu a nechte vařit na mírném ohni s pokličkou po dobu 2-3 hodin, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
- Po potřebě dochuťte solí a podávejte s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!