22. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kimchi jiggae
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jiggae je tradiční korejský pokrm, který vás okouzlí svou pikantností a bohatou chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit tuto ‍lahodnou‌ a zdravou polévku. Kimchi jiggae kombinuje⁤ kyselé kimchi zelí s mořskými plody a dalšími ingrediencemi‌ jako tofu, vepřovým masem nebo houbami. Výsledkem je ​vyvážená ​kombinace sladké, kyselé a pikantní chuti, která rozmazlí vaše chuťové pohárky. Brzy se dozvíte, jak snadno‍ a rychle⁣ připravit ​tento korejský gastronomický zážitek.

Suroviny:

  • 250g kimchi
  • 200g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 ‌lžička rybí‍ omáčky
  • 1 lžíce chili pasty
  • 1 lžíce oleje
  • 400ml vývaru
  • hrst jarní cibulky (na ozdobení)

Postup:

  1. Na oleji ⁤osmahneme ⁣na kostičky nakrájené vepřové maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, a smažíme dál, dokud cibule nezměkne.
  3. Přidáme kimchi a chili pastu. Smažíme asi 5 minut, dokud se kimchi nezměkne.
  4. Přidáme nakrájenou papriku a zalijeme vývarem.
  5. Vše za stálého míchání povaříme a vaříme dalších 10-15 minut, dokud se paprika nezměkne.
  6. Přidáme sójovou omáčku ⁢a rybí omáčku, promícháme a podáváme ozdobené jarní cibulkou.