22. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jiggae je tradiční korejský pokrm, který vás okouzlí svou pikantností a bohatou chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit tuto lahodnou a zdravou polévku. Kimchi jiggae kombinuje kyselé kimchi zelí s mořskými plody a dalšími ingrediencemi jako tofu, vepřovým masem nebo houbami. Výsledkem je vyvážená kombinace sladké, kyselé a pikantní chuti, která rozmazlí vaše chuťové pohárky. Brzy se dozvíte, jak snadno a rychle připravit tento korejský gastronomický zážitek.
Suroviny:
- 250g kimchi
- 200g vepřového masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžíce chili pasty
- 1 lžíce oleje
- 400ml vývaru
- hrst jarní cibulky (na ozdobení)
Postup:
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené vepřové maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, a smažíme dál, dokud cibule nezměkne.
- Přidáme kimchi a chili pastu. Smažíme asi 5 minut, dokud se kimchi nezměkne.
- Přidáme nakrájenou papriku a zalijeme vývarem.
- Vše za stálého míchání povaříme a vaříme dalších 10-15 minut, dokud se paprika nezměkne.
- Přidáme sójovou omáčku a rybí omáčku, promícháme a podáváme ozdobené jarní cibulkou.