22. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kurma z kuřecího masa
zdroj: Recepty 24/7

‍Tento recept na kurmu ⁢z kuřecího masa‍ je bohatý na exotické chutě a aromatické koření. Vychutnejte⁢ si ‌tento tradiční indický pokrm připravený z měkkého a šťavnatého kuřecího masa, omáčky s kokosovým mlékem a směsí omamného kari koření. Tento ⁢jednoduchý a chutný recept vás nadchne svou‍ jedinečnou kombinací chutí.⁢ Připravte si kurmu z kuřecího masa a poznáte, proč se tento pokrm stal celosvětovou klasikou indické kuchyně.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (na kosti nebo filet)
  • 2⁢ cibule
  • 3 stroužky ‍česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1‌ lžíce zázvoru ⁣(nastrouhaného)
  • 2 lžíce‌ kari koření
  • 1 lžička‌ kurkumy
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 g rajčat (oloupaných a nasekaných)
  • špetka soli a pepře
  • čerstvá petrželka (nasekaná) na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso​ nakrájejte na‌ menší ‌kousky a cibuli na plátky. Česnek oloupejte a⁤ rozemelte‍ nebo nastrouhejte.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a ‍osmažte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a zázvor a opékejte další ‌minutu.
  3. Přidejte kuřecí maso do pánve a smažte ho,⁢ dokud není zezlátnuté ze‍ všech⁤ stran.
  4. Přisypte kari koření a kurkumu a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po ⁣masu.
  5. Pak ⁣přidejte⁣ kokosové mléko a rajčata do ‌pánve. Přiveďte⁤ k varu a pak snižte teplotu a nechte‌ vařit pod pokličkou asi 30 ‍minut, dokud maso není měkké.
  6. Přidávejte postupně⁤ vodu, ‌pokud se směs zdá příliš suchá.
  7. Ochutnejte a přidávejte sůl a pepř ⁣podle potřeby.
  8. Servírujte kurmu s rýží ​nebo naan chlebem a ozdobte‍ nasekanou petrželkou.