22. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Cannoli s pistáciovým krémem
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte neodolatelný dezert plný vůně a chuti, pak je Cannoli s pistáciovým krémem přesně to, co potřebujete!‍ Tento tradiční italský dortík je vyroben z křupavých trubiček z těsta, které ⁤jsou naplněny ​jemným a krémovým pistáciovým náplněm. Každý kousek ⁢vás‍ ohromí bohatou⁢ chuťovou kombinací sladkosti‌ a oříškového aroma. Tento recept je ideální pro⁣ ty, kteří rádi ⁤experimentují s novými dezerty plnými kreativity. Nechte se unést‌ do⁣ italské kuchyně a zkuste ‌si připravit své vlastní lahodné Cannoli s pistáciovým krémem!

Suroviny

  • 250 g ⁢hladké mouky
  • 30 g ⁤cukru
  • 40 g másla
  • 1 vejce
  • 60 ml bílého vína
  • špetka⁢ soli
  • olej na smažení
  • 100 g pistáciové pasty
  • 250 g ricotty
  • 50 ⁣g moučkového cukru
  • vanilkový extrakt
  • 50 g nastrouhané čokolády

Postup

  1. Nejprve připravte těsto na cannoli. V míse‌ smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte máslo a vajíčko a promíchejte. Postupně přidávejte víno a hněťte těsto, dokud ​nezískáte hladkou a pružnou konzistenci.
  2. Ztěsto vytvarujte kouli, zabalte do ​potravinářské folie a dejte ⁢na⁤ 30 minut odpočinout v lednici.
  3. Mezitím si připravte náplň. V míse smíchejte ricottu, pistáciovou pastu, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Důkladně⁣ promíchejte, dokud nezískáte hladký krém. Přidejte⁢ nastrouhanou čokoládu a jemně zamíchejte.
  4. Těsto vezměte z lednice a rozdělte ho na menší ⁤kousky.⁢ Každý kousek vyválejte na tenkou placku‌ a pomocí kruhového střižníku vytvarujte kolečka o průměru asi 10 cm.
  5. Kolečka přehněte přes kovovou ⁤trubičku‌ a ⁤lehce je​ slepte okraji smícháním ‍vody. Opakujte s celým ‌těstem.
  6. Na pánvi zahřejte olej a postupně smažte cannoli, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Potom je vyjměte a nechte vychladnout.
  7. Jednotlivá cannoli naplňte připraveným pistáciovým ‌krémem. Můžete je také ozdobit pistáciemi⁣ nebo posypat moučkovým cukrem.
  8. Cannoli s pistáciovým krémem​ servírujte a vychutnejte si.