22. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte neodolatelný dezert plný vůně a chuti, pak je Cannoli s pistáciovým krémem přesně to, co potřebujete! Tento tradiční italský dortík je vyroben z křupavých trubiček z těsta, které jsou naplněny jemným a krémovým pistáciovým náplněm. Každý kousek vás ohromí bohatou chuťovou kombinací sladkosti a oříškového aroma. Tento recept je ideální pro ty, kteří rádi experimentují s novými dezerty plnými kreativity. Nechte se unést do italské kuchyně a zkuste si připravit své vlastní lahodné Cannoli s pistáciovým krémem!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 30 g cukru
- 40 g másla
- 1 vejce
- 60 ml bílého vína
- špetka soli
- olej na smažení
- 100 g pistáciové pasty
- 250 g ricotty
- 50 g moučkového cukru
- vanilkový extrakt
- 50 g nastrouhané čokolády
Postup
- Nejprve připravte těsto na cannoli. V míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte máslo a vajíčko a promíchejte. Postupně přidávejte víno a hněťte těsto, dokud nezískáte hladkou a pružnou konzistenci.
- Ztěsto vytvarujte kouli, zabalte do potravinářské folie a dejte na 30 minut odpočinout v lednici.
- Mezitím si připravte náplň. V míse smíchejte ricottu, pistáciovou pastu, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladký krém. Přidejte nastrouhanou čokoládu a jemně zamíchejte.
- Těsto vezměte z lednice a rozdělte ho na menší kousky. Každý kousek vyválejte na tenkou placku a pomocí kruhového střižníku vytvarujte kolečka o průměru asi 10 cm.
- Kolečka přehněte přes kovovou trubičku a lehce je slepte okraji smícháním vody. Opakujte s celým těstem.
- Na pánvi zahřejte olej a postupně smažte cannoli, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Potom je vyjměte a nechte vychladnout.
- Jednotlivá cannoli naplňte připraveným pistáciovým krémem. Můžete je také ozdobit pistáciemi nebo posypat moučkovým cukrem.
- Cannoli s pistáciovým krémem servírujte a vychutnejte si.