20. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Phở bo – vietnamská hovězí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Pokud⁢ hledáte autentický recept na vietnamskou hovězí polévku ‌Phở bo, pak jste na⁤ správném místě. ⁤Tato tradiční vietnamská specialita ‍je ‍plná aromatických bylin, chutného hovězího​ masa a šťavnatých nudlí. Náš jednoduchý​ návod‌ vám ukáže, jak ⁣si tuto ⁣chutnou polévku‌ připravit sami doma. Navštivte​ náš web a objevte‌ tajemství skvělého Phở bo receptu.

Suroviny

  • 400 g hovězího​ masa (použít můžete roštěnec​ nebo zadní plece)
  • 1 cibule
  • 4 cm zázvoru
  • 2 stroužky​ česneku
  • 1 šejková‌ lžíce koriandru (nasekaného)
  • 1 šejková lžíce řapíkatého ⁤celeru ‌(nasekaného)
  • 500 ⁣g⁤ rýžových nudlí
  • 4 šalotky nebo⁣ jarní​ cibulky
  • 4 limetky
  • 4 chilli papričky
  • 2 l hovězího vývaru
  • 1 šejková lžíce olivového oleje
  • 1 šejková lžíce hnědého cukru
  • 3 lžíce​ rybí omáčky
  • sojová ‌omáčka
  • 30⁣ g fazolových klíčků

Postup

  1. Načíst vývar do⁤ hrnce a ‍přivést‍ k⁢ varu. ‍Poté snížit teplotu na‍ minimum a udržovat v teplé ​poloze.
  2. V dalším hrnci rozpálit olej, ⁤přidat ⁤na plátky ⁢nakrájenou ⁣cibuli, zázvor a česnek a smažit dozlatova.
  3. Přidat​ hovězí maso a smažit jej z každé⁣ strany dohněda.
  4. Přidat​ koriandr a celer a smažit ⁢dalších 2 minuty.
  5. Nakrájet šalotky nebo jarní cibulky ‍a chilli ⁣papričky na‍ kolečka.
  6. Nudle ⁤podle návodu​ uvařit. Následně je osolit a⁣ opláchnout⁢ studenou ‍vodou.
  7. Do ⁢vývaru ‌přidat⁢ hnědý ⁤cukr, rybí omáčku a sojovou omáčku ⁣podle⁢ chuti.
  8. Hovězí maso‍ nakrájet na tenké plátky.
  9. Na talíře rozdělit nudle, plátky hovězího masa a ‍zalít ⁢horkým vývarem.
  10. Každý ⁣talíř ozdobit šalotkami, chilli papričkami, klíčky a limetkou.
  11. Phở ‌podávat‍ s čerstvou mátou nebo koriandrem.