20. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Horké kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý⁤ recept​ na horké kari s kuřecím masem? Naše jednoduchá a chutná verze vás jistě nadchne! V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit aromatické kari s kuřecím masem ve vaší ‌vlastní kuchyni. Užijte si exotickou chuť kari koření spolu s kuřecím masem, zeleninou a krémovou omáčkou. Snažíte se najít rychlý a chutný večeři⁣ nabitou kořením? Nezoufejte a ⁣vyzkoušejte tento recept na horké kari s kuřecím masem již dnes!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného ‌na‍ menší kousky)
  • 1 cibule (nakrájená na kostičky)
  • 2 stroužky česneku (nastrouhané)
  • 2 ⁤lžíce kari koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 ⁢ml kokosového mléka
  • 200 ml vývaru
  • 1 červená paprika (nakrájená na⁢ proužky)
  • 1 zelená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte cibuli a⁣ česnek a osmažte je dozlatova.
  3. Přidejte kuřecí ⁢maso a kari koření a smažte, dokud maso nezezlátne.
  4. Přilijte kokosové‍ mléko a vývar.
  5. Přidejte ‍nakrájenou papriku a mrkev.
  6. Vše dobře promíchejte a nechte vařit asi 15-20 ‌minut, ‍dokud ⁤se maso ⁢a zelenina neudělají.
  7. Přidávejte sůl a‌ pepř dle chuti.
  8. Horké kari servírujte s rýží nebo naan chlebem.