20. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Kachní‌ prsa s​ brusinkovou omáčkou jsou lahodným⁣ pokrmem ‍plným ‍bohatých chutí. Kachní maso‍ je‌ připraveno jemně⁤ až do ‍křupava, ⁣zatímco brusinková omáčka dodává pikantní a osvěžující šmrnc. Tento recept je skvělou ⁣volbou pro výjimečnou večeři nebo oslavu. S naším jednoduchým návodem na⁢ přípravu budete⁢ mít hotový ⁣skvostný pokrm během chvilky. Berte ⁢na vědomí, že kachní prsa ⁤jsou⁢ velmi chutná, když jsou ‍grilována na středním⁤ stupni ⁤v‌ mikrovlnné troubě a dochucena kořením podle vaší volby. Zkuste ‍toto lahodné ‌jídlo a ⁢nechte se unést jeho⁣ příjemnými ​chutěmi!⁢

Suroviny

  • 2 kachní​ prsa
  • 200 ​g brusinek
  • 1 ⁤cibule
  • 2‍ stroužky⁢ česneku
  • 250⁤ ml‌ kuřecího vývaru
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř⁣ dle chuti

Postup

  1. Prsa opláchněte‍ pod tekoucí ⁢vodou a osušte. Připravte si koření – smíchejte 1 lžíci soli a 1 lžičku mletého pepře.
  2. Nůžem‍ proveďte na kůži prsního svalu mřížku a ‌koření vtlačte ​do masa. Nechte odpočinout ‍10 minut.
  3. Mezitím na ⁣rozpálené pánvi rozpuste máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
  4. Přidejte brusinky, cukr a ocet. Vařte až do zhoustnutí omáčky.
  5. V hrnci přiveďte​ kuřecí vývar k varu a​ nasypeme ​koření⁤ a máslo.
  6. Prsa pečte‌ na rozpálené pánvi se škraloupem⁢ dolů ⁣4 minuty. Poté​ otočte na druhou stranu a pečte další 3 minuty.
  7. Zapečená prsa překrajujte na⁤ plátky a podávejte se ⁢brusinkovou omáčkou. Můžete ještě dochutit‌ solí ‌a pepřem dle chuti.