19. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na domácí italskou pizzu Margherita? S naším jednoduchým a chutným receptem si můžete připravit tu nejlepší pizza přímo v pohodlí vaší kuchyně. Základem je čerstvé těsto, které si připravíte sami, a vrstva lahodného rajčatového základu. Na vrch pak přidáte plátky lahodné mozzarelly, čerstvý bazalkový list a špetku soli. Nechte pizzu pár minut péct v troubě a na konci si užívejte dokonalou italskou Margheritu – skvělou na rychlý oběd i večeři.
Suroviny:
- 300 g hladyne
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml passaty
- sůl
- 150 g mozzarelly
- 2 rajčata
- čerstvý bazalkový list
Postup:
- Nejprve si připravíme těsto. Ve větší míse smícháme hladyň, 1 lžíci olivového oleje a špetku soli. Postupně přiléváme vodu a hněteme těsto, dokud nevznikne hladká a pružná hmota. Těsto necháme vykynout na teplém místě zhruba 1 hodinu.
- Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a přidáme passatu. Dochutíme solí a vaříme na mírném ohni zhruba 10 minut, dokud se omáčka nezredukuje.
- Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na 2 části a vyválíme na tenké placky. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem.
- Nakrájíme mozzarellu na tenké plátky a rajčata na kolečka.
- Těsto potřeme připravenou omáčkou a na vrch rozložíme plátky mozzarelly a kolečka rajčat. Pokud máte rádi bazalku, můžete ji roztrhat na lístky a posypat pizzu.
- Pizzu pečeme v předem vyhřáté troubě na 230 °C zhruba 12-15 minut, dokud těsto nezezlátne a mozzarella neroztaje.
- Hotovou pizzu můžeme posypat čerstvým bazalkovým listem a podávat.