19. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na kari z drůbežího masa? Tento pokrm vás nadchne! Uvařte si exotickou chuťovou bombu plnou koření a aromatického masa. Kari z drůbežího masa je rychlý, snadný a chutný recept, který vás dostane svou vůní i lahodným soustem. Nechte se unést do světa indické kuchyně a vyzkoušejte tento lahodný pokrm u vás doma. Navíc, díky našemu jednoduchému návod na přípravu, si poradíte i začátečníci v kuchyni. Vyzkoušejte kari z drůbežího masa ještě dnes a překvapte svoje chuťové pohárky!
Suroviny
- 500g drůbežího masa (kuřecí nebo krůtí)
- 1 lžíce kari koření
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 pór
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle potřeby
- olej na smažení
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
- V hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm orestujte nakrájenou cibuli, česnek a kari koření, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte nakrájené maso a smažte ho z každé strany dohněda.
- Přidejte nakrájené papriky a pór a smažte je s masem asi 5 minut, než zjemní.
- Přilijte kokosové mléko a smetanu a nechte povařit a zhoustnout omáčku. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit škrobem rozpuštěným ve vodě.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Podávejte s rýží nebo plackami a ozdobte bylinkami podle chuti.