19. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit exotickou chutí krevet v kokosovém mléce! Tento recept vám přinese dokonalou kombinaci sladkosti a pikantnosti. Kokosové mléko dodá jídlu lahodnou krémovou konzistenci, zatímco koření přidá exotickou chuť. Krevety v kokosovém mléce jsou dokonalým pokrmem pro milovníky mořských plodů a dovolenkové atmosféry. Připravte si tento jemně kořeněný a lahodný recept pro svou rodinu nebo hosty a ukažte, jak vynikají vaše kuchařské dovednosti.
Recept: Krevety v kokosovém mléce
Suroviny:
- 500 g krevet (oloupaných a vyčištěných)
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky cukru
- Čerstvý koriandr (nasekaný)
- Sůl a pepř dle potřeby
Postup:
- Nejprve si připravíme všechny suroviny.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme česnek a cibuli, dokud nezezlátnou.
- Přidáme červenou kari pastu a mícháme, dokud nezačne vonět.
- Přidáme krevety a smažíme je z obou stran, až změní barvu na růžovou.
- Přidáme nakrájenou papriku a smažíme spolu s krevetami asi 2 minuty.
- Přilijeme kokosové mléko a přidáme sójovou omáčku a cukr.
- Ochutíme solí a pepřem a necháme vařit asi 5-7 minut, nebo dokud se omáčka zahustí.
- Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem.