18. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuře s červenou kari je lahodný asijský recept, který si získá srdce každého milovníka pikantních jídel. Tento recept nabízí dokonalou kombinaci kuřecího masa, čerstvé zeleniny a exotických kari koření. Připravte si toto jednoduché, avšak oslnivé jídlo, které vás dostane svou jedinečnou chutí a vůní. Sledujte náš krok za krokem vytvořený recept pro dokonalou chuť a výsledek!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho do zlatova.
- Přidejte červenou kari pastu a promíchejte, aby se maso dobře obalilo kořením.
- Přilijte kokosové mléko a za stálého míchání nechte vařit asi 15 minut, dokud se maso neudře.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- Před podáváním ochutnejte a případně dosolte a opepřete podle chuti.