17. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tempura je křupavá japonská specialita, která si získala srdce mnoha gurmánů. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit tempuru doma. S jemným těstem a čerstvým potravinovým obalem nabízí tempura nezapomenutelnou chuťovou kombinaci. Sledujte náš jednoduchý postup a vychutnejte si lahodnou a křupavou tempuru připravenou ve vlastní kuchyni.
Suroviny
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 100-150 ml studené vody
- 500 g zeleniny (např. cibule, paprika, cuketa, brokolice)
- 500 g mořských plodů (např. krevety, kalmar, rybí filety)
- olej na smažení
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, vejce a sůl.
- Přidejte studenou vodu postupně, dokud nedosáhnete konzistence polotekutého těsta.
- Zeleninu a mořské plody nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci zahřejte dostatek oleje, aby potopil kousky zeleniny a mořské plody.
- Ponořte kousky zeleniny nebo mořských plodů do těsta a opatrně vložte do horkého oleje.
- Smažte tempuru asi 2-3 minuty nebo dokud nejsou křupavé a zlatavé.
- Vyjměte tempuru z oleje a nechte ji okapat na papírovém ubrousku.
- Servírujte ihned s omáčkou soja nebo sladkokyselou omáčkou.