17. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí s oyster omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na hovězí s⁣ oyster omáčkou je perfektní volbou⁣ pro všechny milovníky⁢ jídla s​ exotickým nádechem. Měkké, šťavnaté⁤ kousky ‍hovězího masa jsou podávány se sladkou a slanou oyster omáčkou, která dodává jedinečnou chuť a aroma. ⁢Tento pokrm je skvělou alternativou k ⁤tradičním omáčkám‍ a jistě zaujme jak vás, tak‍ vaše​ hosty.‌ Připravte si tento neobyčejný pokrm‍ doma a nechte‌ se překvapit jeho ‍vynikajícím výsledkem!

Suroviny

  • 500​ g hovězího masa (svíčková)
  • 2 ​lžíce sójové ⁢omáčky
  • 2 ⁢lžíce oyster omáčky
  • 2 stroužky⁣ česneku‍ (nasekané)
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička‌ mletého pepře
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte ​nasekaný⁤ česnek. Restujte ho pár ⁢minut, dokud nezačne vonět.
  2. Přidejte na pánvi hovězí maso a opékejte ho z každé strany, dokud ⁢není⁣ zlatě⁤ hnědé.
  3. Do malé mísy smíchejte sójovou omáčku, oyster omáčku, ‌med, hořčici a mletý pepř.
  4. Pomalu⁤ přidejte směs omáček do pánve s masem a nechte vařit asi 5 minut, dokud se ⁤omáčka nezahustí a neprolijí se ⁤dovnitř​ masa.
  5. Hovězí s oyster⁢ omáčkou podávejte s rýží nebo čerstvým pečivem.