16. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Risotto s hubami.
zdroj: Recepty 24/7

Risotto⁣ s ⁢hubami je bohaté a lahodné italské jídlo, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento recept vás provede ⁤krok ‍za krokem, jak si připravit‍ krémové rizoto s výraznou houbovou příchutí. S jemně opálenou cibulkou, česnekem a směsí čerstvých hub, budete míchat ⁢a vařit vývary postupně⁣ do rýže, dokud nezískáte dokonalou konzistenci. Nezapomeňte zakončit tím posledním dotykem smetany a čerstvým petrželem, aby bylo vaše risotto ideálně jemné a plné chuti. Vyzkoušejte tento luxusní recept⁢ a překvapte své blízké‌ výborným risottem s hubami.

Suroviny

  • 250 g rýže Arborio
  • 200‌ g čerstvých hub
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1‌ l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 4 lžíce olivového⁣ oleje
  • 50 g⁢ parmezánu (nastrouhaného)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Čerstvé houby⁣ očistěte a nakrájejte⁣ na plátky. Cibuli a česnek jemně nakrájejte.
  2. Na rozpáleném ⁤oleji osmažte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a ​houby. Smažte, dokud ⁣voda z hub nevyprchá.
  3. Přidejte rýži⁢ a míchejte,​ dokud není rýže obalena olejem a začne se lehce zbarvovat.
  4. Přilijte víno a za stálého míchání ⁤vařte, dokud víno nevypaří.
  5. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar lžíce po⁤ lžíci a za stálého ​míchání vařte, dokud rýže nepohltí všechnu tekutinu.
  6. Opakujte předchozí krok, dokud není rýže​ al dente a risotto nemá krémovou konzistenci.
  7. Přidejte nastrouhaný parmezán, promíchejte a nechte⁢ chvilku odstoupit ‍pod ⁤pokličkou.
  8. Před podáváním můžete pokapat risotto olivovým olejem a posypat nasekanou petrželkou.