16. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí těstoviny s pestem jsou nadýchané a lahodné. Tato snadno přípravitelná italská specialita je plná čerstvých a aromatických ingrediencí, které určitě uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky. Nechte se unést do světa italské kuchyně a vyzkoušejte tento recept pro oživení vašich obědů či večeří.
Suroviny:
- 500 g hladké mouky
- 4 vejce
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g parmazánu
- 2 hrsti bazalkových lístků
- 2 stroužky česneku
- 100 ml olivového oleje
- 50 g piniových oříšků
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Ve velké míse smíchejte mouku, vejce, sůl a olej, dokud nevznikne těsto.
- Těsto vytvarujte do gule a nechte ho odpočinout přikryté utěrkou po dobu 30 minut.
- Mezitím připravte pesto. V mixéru smíchejte parmazán, bazalkové lístky, česnek, olivový olej, piniové oříšky, sůl a pepř. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Rozválejte těsto na tenký plát a nakrájejte ho na proužky nebo oblíbený tvar pro těstoviny.
- V hrnci s osolenou vodou vařte těstoviny asi 3-5 minut, nebo dokud nebudou al dente.
- Sceděte těstoviny a smíchejte je s připraveným pestem.
- Případně podávejte s čerstvým bazalkovým lístkem a parmazánem.