15. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Čerstvé jarní závitky
zdroj: Recepty 24/7

Čerstvé jarní závitky, takový ⁤lehký⁣ a osvěžující pokrm plný‍ oblíbených zeleninových přísad. Tento recept vás zavede do světa tradiční asijské kuchyně.⁣ Vyzkoušejte si své​ vlastní ⁣závitky ⁤plné křupavých zelenin, ⁣libového masa a bylin.​ Skvělý pokrm pro⁣ letní dny!

Suroviny

  • 10 rýžových papírových plátů
  • 150 g rýže
  • 150 g vařeného​ kuřecího masa (nasekaného ⁤na malé kousky)
  • 1 ⁢mrkev (na tenké nudličky)
  • 1 okurka⁣ (na ‍tenké nudličky)
  • 1 avokádo (na tenké plátky)
  • 1/2 hlávky ledového salátu (nakrájeného na proužky)
  • 2 lžíce⁣ čerstvé mátové nádivky
  • Sojová omáčka na namáčení

Postup

  1. Připravte‍ si rýži podle⁤ návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
  2. Plátky rýžového papíru ⁤namočte‌ na ⁤chvilku do vody, ‍aby změkly a daly se snadno zavinout. Vodu pak odsajte ⁣z každého papíru.
  3. Na každý papír položte trochu⁤ rýže a rozetřete ji ‌do tenké ⁢vrstvy na ⁤ploše přibližně 5 cm x 5 cm.
  4. Na ​rozetřenou rýži položte malý plátek ⁤avokáda, pár nudliček mrkve a​ okurky, kousky kuřecího masa a pár proužků ledového salátu.
  5. Přidejte lžíci mátové nádivky na každý závit a ‍pokrájejte zbylý ⁤prostor na stranách (abyste získali čtvercový tvar).
  6. Přeložte spodní ⁣okraj plátku rýžového papíru přes náplň, poté strany závitu přes náplň‍ a ⁤závěrečný okraj pevně překlopte, ⁢aby se⁢ závitek držel pohromadě.
  7. Pokračujte stejným způsobem s‌ ostatními plátky a ‍surovinami.
  8. Podávejte s tácem sojové omáčky a‌ pochoutkou na⁢ vašem chuti.