14. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Dálejší název nefunguje vzhledem k omezení „bez tečky na konci“.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na chutný a jednoduchý ‍pokrm? Podívejte se na‍ návod na ‌“Dálejší název nefunguje vzhledem k ​omezení​ „bez tečky‌ na konci““, který je vhodný pro všechny milovníky dobrého ‍jídla. Tento ‍recept​ vám poskytne jedinečnou kombinaci chutí‌ a⁤ připravit ho je opravdu snadné. Nechte se inspirovat a ‌vyzkoušejte tento lákavý pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 g rajčat
  • 300 g paprik
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř, paprika‌ dle chuti

Postup

  1. Maso nakrájíme ⁤na menší kousky a osolíme, opepříme ‌a opepříme paprikou.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Rajčata umyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky⁢ očistíme⁣ a ⁣nakrájíme na proužky.
  4. Do hrnce přidáme olej a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Restujeme na středním​ ohni, dokud nezezlátne.
  5. Poté ‍přidáme maso a smažíme⁣ až do zhnědnutí⁣ z obou stran.
  6. Přidáme rajčata a papriky​ a zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř ⁤a papriku dle chuti.
  7. Podusíme ‍poklopu při středním ohni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké a šťavnaté.
  8. Po uvaření můžeme⁤ podávat s rýží nebo bramborami.